
Välkommen till restaurang
Chefbergh
Ett besök hos oss ska kännas genuint, glatt och trevligt, med fötterna i jorden där vi verkar, med modern nordisk mat och med ett gott öga till medelhavsländernas klassiker. Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, kärlek i allt som tillagas, att allt är från grunden och han använder allt från djuret i sin matlagning.
Med spaden i den rika jorden som är runt omkring vår restaurant så skördar vi för fullt året om. Våra kockar börjar alltid dagens arbetspass med en runda ute i trädgården och plockar och gräver upp till dagens menyer. Under senhösten och vintern tar vi grönsaker och rötter från våra grannar, och ibland från vänner på andra sidan bron.
Med vårt milda skånska klimat så har vi egenodlade klassiska örter såsom rosmarin, salvia, lagerblad och timjan året runt.
I vår vilda trädgård skördar vi säsongens tidiga örter och grönt såsom nässlor och ramslök. Senare på våren och tidig sommar kommer syrén, fläder, trädsvamp och vilda örter och blommor som vi använder i vår matlagning. Från midsommar och framåt skördar vi för fullt med allt vad det innebär.
Varmt välkomna till oss på Chefbergh!
MENY
MENY VÅR
Fläskkrokett-Fänkålsdill-Aprikos.
Tartar-Syltgurka-Gul senap- Kataifi- Ramslök.
Färskpotatis-Vårlök- Kalixlöjrom- Blommor.
Grön Sparris- Xipister- Grillad lök- Majjo.
Gös-Fläder-Smörsås-Stenbitsrom-Potatispuré.
Secreto -Kålknoppar-Blommor- Vita bönor-Päron- Miso- Talg.
Rabarber- Matcha- Telicherry- Hibiscus-Rån.
Snacks & 5 rätters smakmeny 795: -
Köp till ostservering 125:-
Vinmatchning till menyn 795: -
FÖRRÄTTER
Grön Sparris- Xipister- Grillad lök- Majjo.
255:-
Färskpotatis-Vårlök- Kalixlöjrom- Blommor
275:-
Tartar-Syltgurka-Gul senap- Kataifi- Ramslök
225:-
VARMRÄTTER
Gös-Fläder-Smörsås-Stenbitsrom-Potatispuré.
385: -
Tupp -Havskräfta -Vit Dansk Sparris- Demiglace.
345: -
Secreto -Kålknoppar-Blommor- Vita bönor-Päron- Miso- Talg.
355: -
OST
Hyvlad Havgus 24m, med rostade italienska hasselnötter, brynt smör, rosmarin.
135,-
En bit Gammelknas 24mån med marmelad på rosenkvitten från familjen Joäng.
89,-
SÖTT
Sorbet på blodapelsin och gräsmjölk med brynt smör, mandelkaka, krokant på saltrostad mandel och krispig salvia.
125,-
Mjölkchokladglass, rökt salt, kola på svensk råg whiskey, moreller och timjankex.
135,-
Våra öppetider:
Lunch fredag till söndag 11.30 - 15.30
Torsdag - Lördag 17:30 - 22:00 (endast öppet för förbokningar 9 januari - 14 maj).
Ring 070-263 02 35 för att boka bord samma dag.
Köket stänger kl 21:30, men sitt gärna kvar i vår lounge till sent.
Luncher serveras fredag till söndag 11.30 - 15.30
Följ oss gärna på Facebook och Instagram för uppdateringar!