Välkommen till vår

restaurang

Ett besök hos oss ska kännas genuint, glatt och trevligt, med fötterna i jorden där vi verkar, med modern nordisk mat och med ett gott öga till medelhavsländernas klassiker. Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, kärlek i allt som tillagas, att allt är från grunden och han använder allt från djuret i sin matlagning.

Följ Chefbergh på Idala på Instagram

Med spaden i den rika jorden som är runt omkring vår restaurant så skördar vi för fullt året om. Våra kockar börjar alltid dagens arbetspass med en runda ute i trädgården och plockar och gräver upp till dagens menyer. Under senhösten och vintern tar vi grönsaker och rötter från våra grannar, och ibland från vänner på andra sidan bron.

Med vårt milda skånska klimat så har vi egenodlade klassiska örter såsom rosmarin, salvia, lagerblad och timjan året runt.

I vår vilda trädgård skördar vi säsongens tidiga örter och grönt såsom nässlor och ramslök. Senare på våren och tidig sommar kommer syren, fläder, trädsvamp och vilda örter och blommor som vi använder i vår matlagning. Från midsommar och framåt skördar vi för fullt med allt vad det innebär.

Varmt välkomna till oss på Chefbergh!

MENY


4 RÄTTERS SMAKMENY

Vårt val av 4 rätter (Avsätt minst 2 timmar)

Sockersaltad Hälleflundra, fläder, gräsmjölk, fänkålsfrön och ponzu på ekfatslagrad soja.

Sotad oxe, syltade tomater, oxbuljong, ramslöksolja.

Brässerad griskind, välreducerad grissky, krondillemulsion, fläskkrokett, handvevad potatispuré och grön lök.

Mjölkchokladglass, rökt salt, kola på svensk råg whiskey, moreller och timjankex.  

650,-         

6 RÄTTERS SMAKMENY

Vårt val av 6 rätter (Avsätt minst 2,5 timmar)

Krispiga dillplättar, Kalixlöjrom, brynt smör, purjolök, gräddfil.    

Sotad oxe, syltade tomater, oxbuljong, ramslöksolja.

Skreitorsk, variation på kål, bakad gulbeta och blåmussla, gräddad shalottenlökjus och krispig sparrispotatis.

Variation på tupp från Holmbygård, persiljerotskräm, demiglace på rostad tupp, havskräfta och vitt portvin.

Hyvlad Havgus 24m, med rostade italienska hasselnötter, brynt smör och gräslök.

Sorbet på blodapelsin och gräsmjölk med smörbrynt mandelkaka, krokant på saltrostad mandel och salvia.      

850,-       

VINPAKET

4 viner på glas till 4-smaker:
Standard 615 / premium 1120, Juicepaket 295,-

6 viner på glas till 6-smaker:
Standard 850 / premium 1595, Juicepaket 445,-            


FÖRRÄTTER

Krispiga dillplättar, Kalixlöjrom, brynt smör, purjolök, gräddfilskum.        

275,-  

Sotad oxe, syltade tomater, oxbuljong, ramslöksolja.                           

195,-  

Sockersaltad Hälleflundra, fläder, gräsmjölk, fänkålsfrön och ponzu på ekfatslagrad soja.

225,-   


VÄRMRÄTTER

Skreitorsk, variation på kål, bakad gulbeta och blåmussla, gräddad shalottenlökjus och krispig sparrispotatis.

385,-

Variation på tupp från Holmbygård, persiljerotskräm, demiglace på rostad tupp, havskräfta och vitt portvin.

345,-           

Brässerad griskind, välreducerad grissky, krondillemulsion, fläskkrokett, handvevad potatispuré och grön lök.

325,-

Smörfriterad gnocchi, rostad vitlöksmjölk, vintermorot, jordärtskocka, fläderkapris och örter från trädgården. 

295,-     


OST

Hyvlad Havgus 24m, med rostade italienska hasselnötter, brynt smör, rosmarin.

135,-

1 bit Gammelknas 24m med marmelad på rosenkvitten från familjen Joäng.

89,-


SÖTT

Sorbet på blodapelsin och gräsmjölk med brynt smör, mandelkaka, krokant på saltrostad mandel och krispig salvia. 

125,-

Mjölkchokladglass, rökt salt, kola på svensk råg whiskey, moreller och timjankex.

135,-    

Våra öppetider:

Torsdag - Lördag 17:30 - 22:00 (endast öppet för förbokningar 9 januari - 14 maj).

Ring 070-263 02 35 för att boka bord samma dag.
Köket stänger kl 21:30, men sitt gärna kvar i vår lounge till sent.
Vi återkommer med tider när restaurangen kommer att vara öppen för lunchservering.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram för uppdateringar!

Följ med oss för exklusiva erbjudanden och uppdateringar om allt som händer på Idala Gård