Utför beredning av skinn

av | 20 Mars, 2022

När det gäller skinn, så är det smart att välja beredning av det. Det gör då att det blir ett bra skinn. Idag är det ju så att olika djurskinn, de måste göras iordning för att kunna användas. Det går inte att bara ta det av djuret och använda det som det är. Beredning av skinn är något som har gjorts länge! Det finns ett företag som sysslar en hel del med olika djurskinn. De heter Tranås Skinnberedning och de kan bereda skinn, samt att de säljer skinn så väl som att de i vissa fall köper in skinn. Hos dem kan du få bland annat detta:

  • Tvättad beredning med en slipad lädersida
  • Mattberedning
  • Ekoskinn
  • Färgning av skinn

Så när du lämnar in dina skinn till dem, så kan du alltså vara med och välja på vilket sätt det ska beredas på. Du kan lämna in nötskinn och fårskinn till dem.

Att bereda skinn är en process som inte alla kan. Det bästa är att lämna in det till proffs!

Gör dina djurskinn användbara

Om du har djur hemma, som du tar skinn av, vid slakt och liknande, så är det bra att få dem fina och användbara. För att skinn ska gå att användas, så måste de genomgå en beredning. Hur detta görs, det beror på vad det är för skinn och vad för slutresultat du vill ha. Du kan läsa mer om skinnberedningsprocessen på Tranås Skinnberedning.

Inför beredning av dina skinn, så finns det vissa saker du bör göra eller tänka på. Bland annat hur du ska flå dina djur, för att få så lite skador som möjligt på skinnet.