Behovet till att göra en ventilationsrengöring i Sävsjö

av | 15 Juni, 2020

I Sverige tycker vi om att tillbringa den mesta av vår tid inomhus. För att få ett bra inomhusklimat så krävs därför en ventilationsrengöring i Sävsjö. Om du har en bra ventilation i ditt hus, så ska den byta ut luften varannan timme. Detta eftersom gammal luft, som innehåller smuts, fukt och andra partiklar behöver transporteras ut och bytas mot frisk luft. Det är viktigt för både barn och vuxna att det är ett bra inomhusklimat. Genom att göra en ventilationsrengöring i Sävsjö​ så ser du till att detta kan fungera på ett bra sätt, så som det ska.

Utöver att inomhusklimatet blir bättre av en ren ventilation så motverkar det även mögelskador, fuktskador och det gör riskerna mindre att drabbas av astma, allergi eller svår huvudvärk. En annan god anledning till att göra en ventilationsrengöring i Sävsjö är att du får mindre uppvärmningskostnader om du har en frånluftsvärmepump.

Rengöring av ventilation på enkelt sätt

Ventilationsrengöring i Sävsjö är något du kan anlita ett företag att göra åt dig, om du äger ett hus. Offentliga byggnader, så som skolor, sjukhus med flera andra, ska regelbundet kontrollera sin ventilation, genom en så kallad OVK. Det står för obligatorisk ventilationskontroll. Även flerbostadshus, kontor och industrier ska göra denna kontroll. Det som skiljer sig åt är intervallen mellan hur många år emellan kontrollerna.

Du som äger ditt eget hus är den som är ansvarig för din egen ventilation. Det är bra att göra en ventilationsrengöring i Sävsjö minst vart femte år, gärna oftare om ni är en stor familj. Gör gärna en besiktning av din egen ventilation för att få reda på om det är något som behöver åtgärdas. Du får då ett protokoll som visar precis vad som behöver göras och om du är i behov av en ventilationsrengöring.​